Kuršumlija: Kola Hitne pomoći upala u jarugu

0

Lekari doživeli saobraćajnu nezgodu nedaleko od Kuršumlije kada su pokušali da stgnu do obolele pacijentkinje (Foto: Ilustracija)
 

Troje zdravstvenih radnika uspelo je da izađe iz vozila, a pacijentkinja je na traktorskoj prikolici transportovana jednim delom puta, a zatim je zbrinuta u kuršumlijskoj bolnici, rekla je agenciji Beta Vučkovićeva.

 

Sanitetsko vozilo uputilo se u planinsko selo Ljuša, odakle je pacijentkinja zatražila hitnu lekarsku pomoć.

 

Selo je udaljeno od grada 20 kilometra, a put je ostećen zbog obilnih kiša.

 

"Nekoliko sati smo stajali i čekali pomoć usred šume, na planini. Neizvesnost je bila duga, mi smo čekali pomoć a teško obolela pacijentkinja nas", rekla je Nevena Vucković, koja je bila u ekipi koja se zaputila u selo.

 

Nije prvi put da dođe do nezgode

Direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović rekla je da to nije prvi put da se zdravstveni radnici nađu u takvoj situaciji, jer Dom zdravlja nema dovoljan broj sanitetskih vozila niti dovoljno zaposlenih u Hitnoj službi.

"Pošto imamo 92 sela na teritoriji opštine Kuršumlija, od kojih je većina na planinskim područjima i veoma udaljena, a samo jedno sanitetsko terensko vozilo, nije ni čudo da se zdravstveni radnici često nađu u ovakvoj situaciji", rekla je Uranija Petrović.

 

Pošto u blizini niko ne živi, u pomoć su pritekli građani Kuršumlije i traktorom izvukli vozilo Hitne pomoći.

 

Lekari su pacijentkinji ukazali pomoć na licu mesta, a zatim je prebačena u kuršumlijsku bolnicu.

 

Zdravstveno stanje pacijentkinje, osiguranice beogradskog zavoda, stabilno je i ona se oporavlja u kuršumlijskoj bolnici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here