EPA/Georgi Licovski
Aljbin Kurti

Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će, ako formira vladu Kosova, odmah pokrenuti dijalog sa kosovskim Srbima, kao i da će nastaviti pregovore sa Beogradom, posle parlamentarnih izbora u Srbiji, navode danas prištinski mediji.

Kurti je, za Ora News najavio da će biti analizirana 33 sporazuma koja su postignuta sa Beogradom tokom dijaloga u Briselu.

– Treba da razmotrimo 33 sporazuma sa Srbijom, ne zato što smo opsednuti prošlošću, već da bismo procenili situaciju i naučili lekcije iz prošlosti, kako bismo mogli da sigurno krenemo u budućnost – rekao je Kurti.

On je ocenio da bi novi parlamentarni izbori na Kosovu, zbog nemogućnosti da se formira vlada, bili “najgori scenario”.

3 COMMENTS

  1. Proslo je vreme dijaloga. Kad su Srbi trazili dijalog, radije ste radili za gazde – poklanjajuci im ljudske organe. Kad vidite svoje greske, i sami ce te se dici protiv gazda, ali nece pomoci.

  2. Ne poštuju ništa što je potpisano briselskim sporazumom, ne poštuju , niti sprovode presude Vrhovnog suda Kosova ako je u korist Srbina. Treba li dalje sa njima razgovarati. Polako, sami su se urušili i mi moramo da zaštitimo našu-srpsku imovinu ma u kom svojstvu bila: privatna, državna, verska…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here