EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Aljbin Kurti je zatražio izvinjenje od građana Kosova jer nije počeo sa primenom mere delimičnog i postepenog ukidanja takse. 

On je zatražio izvinjenje i zbog činjenice da se na sinoćnoj sednici Skupštine Kosova nije pridržao odluke Vlade Kosova o prevenciji mera protiv koronavirusa.

“Danas, 15 marta 2020. godine je trebalo da bude ukinuta taksa od sto odsto za sirovinu koja se uvozi iz Srbije. To se neće dogoditi jer moj stav iznet 26. februara 2020. u međuvremenu nije postao odluka. Žao mi je zbog toga. Još uvek nisam uspeo da ubedim koalicionog partnera, Demokratski savez Kosova (DSK) u ono u što sam sam ubeđen – da je postepena zamena takse sa reciprocitetom najbolji, najpravičniji i najkorisniji način”, napisao je Kurti.

Drugo izvinjenje se odnosi na nepridržavanje odluke vlade Kosova o udaljenosti od najmanje jednog metra između osoba na javnim mestima, odnosno činjenice da toga nije mogao da se pridržava na sinoćnoj sednici Skupštine Kosova.

“Sa mojim zamenicima sam bio bliže od toga i žao mi je zbog toga”, kaže Kurti.

2 COMMENTS

  1. Kurti je opasan psihopata i od njega ce svi iole normalni ljudi morati pod hitno da se ograde. Problem je za zmedjunarodnu zajednicu jos veci, jer je legalno izbran za premijera.Kosovska politicka katastrofa polako ulazi u zavrsnu fazu sto ce neminovno povuci za sobom i njihove mecene na zapadu.

    • Ma međunarodna zajednica, a zapad sebe proglasio za to, dok je ostali svet izvan nje, voli psihopate,ako rade za nju!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here