EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Poslanica Demokratske partije Kosova Bljerta Deljiu-Kodra saopštila je da je kosovski premijer Aljbin Kurti danas podneo ostavku, jer se njegova reakcija na situaciju trovanja građana u opštini Dečani, ne može drugačije protumačiti.

Naime Kurti je povodom trovanja građana u opštini Dečani poručio iz Grčke da je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim institucijama, jer nije u mogućnosti da bude bliže ugroženim građanima pošto je u zvaničnoj poseti u inostranstvu.

Deljiu-Kodra je na Fejsbuku istakla da je iznenađena Kurtijevom reakcijom.

– Aljbin Kurti podneo je ostavku na dužnost koju su mu poverili građani Kosova. Iznenađena sam njegovim odgovorom vezano za situaciju u Dečanima – navela je Deljiu-Kodra.

Naglasila je da je to tekst Kurtijeve ostavke “pred odgovornošću, čuvara zdravlja građana države koju vodi”.

Pozvala je Kurtija da prekine boravak u Grčkoj i da se “bavi zadatkom” koji su mu poverili građani Kosova.

1 COMMENT

  1. Do exit strategija da ne izgubi obraz jer blokira briselski sporazum zapad ga oborio secam se kada macron rekao bila nada kurti je bolji izbor jer nije bijo u i tako je nije isprljan za mrznju i bi bio premjer sto sprovodi reforme daleko bilo

    Zapad jos nije razumeo da su albanci naj glupi narod to nije diskiminacija nego istina kosvo je svetski rekorder 65 do 70 posto ne rade sad je zbog togo kritikavqo kurti sta on odgovorio nema veze imao veliku diasporu i zato nije problem sad rekao prva genracija jos salje pare kuci a vec 2 i 3 generacija vec samo nesalje dwvize kuci vec nikad vise se vrate

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here