EPA/Kenzo Tribouillard
Aljbin Kurti

Bivši kosovski premijer Avdulah Hoti ponovio je večeras da je aktuelni predsednik kosovske vlade Aljbin Kurti varao javnost kada je rekao da im nedostaje dokumentacija u vezi sa dijalogom sa Srbijom, prenosu Ekonomija onlajn.

Hoti je istakao da su predali sva dokumenta sa kojima je njegova vlada radila u procesu dijaloga i dodao da je Kurti i ovo pitanje iskoristio da prevari javnost, kao što je to radio i sa ostalim stvarima.

– Predati su svi dokumenti sa kojima je moja vlada mesecima radila u procesu dijaloga. I obično je u arhivi Vlade imao razna dokumenta do kojih je došla prethodna vlada. Sve što sam uradio u Vladi je zabeleženo. Premijer Kurtije i u ovom slučaju varao kao i za sve ostali, a sada je to svima jasno – rekao je Hoti na RTV21.

Kurti je prilikom posete Briselu nedavno izjavio da iz Brisela dobijaju više informacija nego od bivšeg premijera Hotija, u vezi sa pregovaračkim procesom sa srpskom stranom.

– Tačno je da nam nedostaju informacije jer nam nedostaje dokumentacija. Nedostaje dokumentacija, od dosadašnjeg pregovaračkog procesa bilo je mnogo nacrta, mnogo sporazuma, mnogo detalja koje nismo pronašli u kancelariji kada smo se vratili ove godine – rekao je tada Kurti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here