EPA-EFE/Kenzo Tribouillard
Aljbin Kurti

Politički analitičar i novinar iz Albanije Mero Baze rekao je da je isti onaj kosovski premijer, Aljbin Kurti, koji je glasao u Albaniji protiv albanske vlade, sada zabranio kosovskim Srbima da glasaju na referendumu o ustavnim promenama.

Baze je na Fejsbuku podsetio da je pet najvažnijih zemalja sveta, uključujući “uznemirujuće pismo” američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, zatražilo od Aljbina Kurtija da dozvoli Srbima na Kosovu da glasaju na referendumu o ustavnim promenama u Srbiji.

– Obrazloženje Aljbina Kurtija je da građani koji žive u jednoj zemlji ne mogu da glasaju za drugu zemlju. Ovaj momak na fotografiji, premijer Kosova, otišao i glasao protiv vlade Albanije otvoreno i davao političke izjave. Niko ga nije zaustavio, nikome nije smetao njegov delirijum. Jedini koji su počašćeni su kosovski Srbi, jer imaju argument zašto treba da glasaju na srpskom referendum – izjavio je Baze.

Đurić isto pita Kurtija

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić istakao je da je kosovski premijer Aljbin Kurti, koji je odbio da dozvoli Srbima sa Kosova da glasaju na referendumu, isti onaj koji je svojevremeno otišao da glasa na izborima u Albaniji.

Đurić je podsetio i da je Kurti, koji je Srbima sa Kosova pravo uskratio pod izgovorom da “građani jedne zemlje ne mogu da glasaju na izborima u drugoj”, tada glasao protiv aktuelne albanske vlade.

“Aljbin Kurti – isti čovek koji je ranije glasao na albanskim izborima (protiv albanske vlade) – sada uskraćuje Srbima na Kosovu* pravo glasa, pod izgovorom da građani jedne zemlje ne mogu da glasaju na izborima u drugoj”, rekao je Đurić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here