Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da čak i kada je Kosovo pokazalo dobru volju i ukinulo taksu na sirovine Srbija nastavlja sa kampanjom povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova.

Kurti je na svom Tviter nalogu napisao da Kosovo nije prepreka dijalogu i da to nikada nije ni bilo.

“Čak i kada je Kosovo pokazalo dobru volju za ukidanje 100 odsto takse na sirovine, Srbija nastavlja sa kampanjom za povlačenje priznanja. Mi nismo prepreka dijalogu i nikada nismo bili. Napravili smo jedan korak napred, napravili su jedan korak nazad. Zašto”, zapitao je Kurti.

– Sijera Leone povukla je danas priznanje Kosova kao nezavisne države – saopštio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Sijera Leone, koja se nalazi u zapadnoj Africi na obali Atlantskog okeana, osamnaesta je država koja je povukla priznanje Kosova kao nezavisne države.

3 COMMENTS

  1. povlacenje prizna Siera Leone u ovom trenutku je bila besmislena stvar nase diplomatije. godinu ipo kukamo sto su uveli takse i sad ova glupost. ali Vucica i Dacica ne interesuje sto 1000 nasih firmi, vise od 50% proizvodnje je izvozilo na Kosovo. Lako je terati inat na tudjoj grbaci. jos nam dovlace razne Lidle da prodaju Nemacku robu umesto nase.

    • Sto nisu uveli kontramere a ne da nama Kosovo diktira ko ce da povuce priznanje, samo napred Srbijo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here