Tanjug
Marko Đurić

Aljbin Kurti je opsednut Srbima i Srbijom i ne prestaje da gazi i nipodaštava srpski narod na Kosovu i Metohiji i njegovu izbornu volju, izjavio je sinoć direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Prema njegovim rečima, samo iz opsesivne mržnje može proisteći ta količina bahatog gaženja prava na političku volju čitavog jednog naroda.

“Možda će Kurti u Radi Trajković i Nenadu Rašiću naći partnere za ostvarivanje svojih velikoalbanskih ciljeva, ali to neće biti srpski politički predstavnici”, naglasio je Đurić u saopštenju.

On je naveo da Kurtijev flert sa pomenutima, “koji od srpskog u sebi imaju samo ime i prezime”, ne može prikriti i zamaskirati njegovu mržnju prema svemu srpskom.

Srpska lista je na poslednjim izborima dobila ekskluzivno pravo da artikuliše srpske državne i nacionalne interese na Kosovu i Metohiji, i niko, pa ni Aljbin Kurti, to pravo joj ne može oduzeti, zaključio je Đurić.

Kurti, kandidat pokreta Samoopredeljenje za premijera privremenih prištinskih institucija, ponovio je danas da će u slučaju da bude izabran na tu funkciju, njegova vlada imati barem jednog ministra iz srpske zajednice, ali da on neće morati da bude iz Srpske liste.

6 COMMENTS

  1. HAKARI KURTI MUTI TURTI SIPTARI SU ODUVEK MRZILI SRBE A SRBI SU BILI GLUPI STO SU IM DALI SRPSKA DRZAVLJANSTVA

  2. PA DOBILISTE NAUROZANJE OD RUSA STA CEKATE? IMATE VELIKU POTPORU RUSA, DOSTA SUPLJE PRICE HAJDEMO NAPRAVITI NESTO PO TOM PITANJU ILI NESMIJETE(STRAH).

  3. Vlado: pa i taj Rat bio bi izgubljen! Slovenci su tada za 2 Nedelje JNA sa Slovenije ibacili, Hrvati su do zadnjeg Kamena svoju terizoriju vratili u Bosni je malo duze trajalo i na kraju na Kosovu su srbi u najkrajnoj manjini nazalost ostali itd
    Da li to nije dosta? Mozda treba da Albanci dodju do Nisa …

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here