EPA/Filip Singer
Aljbin Kurti

Kosovski premijer Aljbin Kurti uputio je pismo Kforu i Euleksu, u kome je zatražio od njih da ga obaveste hoće li i kada preuzeti nešto povodom barikada, a ukoliko tako nešto ne planiraju, da Priština ima detaljan plan kako da ukloni 11 barikada na severu Kosova, saznaje Kosovo onlajn.

Kurti je prethodnih dana govorio da je “Kfor tražio neko vreme, a da sada ima 11 barikada”.

– Dali smo vremena Kforu upravo zato što se sloboda kretanja sa pozicije Kfora smatra osnovnom vrednošću – rekao je Kurti.

Neposredno pre današnjeg sastanka Kurtija sa predstavnicima Kfora i Euleksa objavljeno je da je kosovska policija potpisala ugovor vredan 124.000 evra, za iznajmljivanje “teške mehanizacije” od privatne kompanije koja se bavi lomljenjem kamena, ali nije precizirano u koju svrhu bi policija koristila pomenutu mehanizaciju.

I ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja poručio je juče da barikade na severu Kosova moraju biti uklonjene.

Komandant Kfora Ristuća više puta je istakao da barikade ne treba da budu uklonjene silom već dijalogom i političkim dogovorom.

2 COMMENTS

  1. Kurti imao sastanak sa njima imaju samo 36 sati vremena da skinu te Barikade u suprotnom to če učiniti KPS Vojska Kosova bez ikakvih oklevanja.

  2. Ma to su Vuciceve barikade. On tesku sudbinu srpskog naroda Kosova zloupotrebljava za svoje politicke ciljeve.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here