EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Lider Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, ponovo je danas kritikovao Albaniju i premijera Edi Ramu zbog učestvovanja na trojnom sastanku u Ohridu, posvećenom balkanskom “mini Šengenu” i poručio da je albanski premijer trebalo da sačeka formiranje nove prištinske vlade.

Kurti kaže da je taj projekat započet u Novom Sadu, a nastavljen u Ohridu, ne samo ishitren i pogrešan, već da je Albanja trebalo da ga pokrene sa Prištinom, a ne sa Beogradom.

– Novi Sad i Ohrid su bili greška, Ne počinje se sa Srbijom. Počinje se dogovorom Kosova i Albanije, nastavlja dogovorom Hrvatska-Bugarska, a zatim zvanično Sarajevo, Podgorica i Skoplje, pa tek na kraju Beograd – naveo je Kurti, prenela je prištinska Gazeta Blic.

Prema rečima Kurtija, Beograd treba da bude na poslednjem mestu, jer se, kako kaže, ne kaje za “zločine počinjene s Putinovom Moskvom” u poslednjem ratu.

– Zato mislim da su sastanci u Novom Sadu i Ohridu bili pogrešni koraci – rekao je Kurti.

3 COMMENTS

  1. Ovaj fino zalizani nije svestan svoje nesvesti….cak hoce da se bocka i sa Rusijom…poreklom Srbin e jadna li mu majka…

  2. U pravu si Kurti.Ti sastanci jesu greška jer ove koje si ti pre postavio Srbiji ti možeš računati kao tvoje ideološke istomišljenike fa,šiste i Srbiji tu nije mesto.A ne znam što si Rusiju umešao u taj rat,jer ona je bila van toga,što nisi spomenuo NATO_EU-aMerika tvoje fa,šističko-terorističke saveznike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here