EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Kosovski premijer Aljbin Kurti, zajedno sa potpredsednicom vlade Emilijom Redžepi, primio je na sastanku predstavnike crnogorske zajednice na Kosovu, povodom 20. maja, Dana Crnogoraca na Kosovu i uoči Dan nezavisnosti Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali Lazar Radulović, predsednik crnogorskog udruženja “Lovćen“ na Kosovu, Seid Hadžić i Alen Mujević iz Uprave za dijasporu Republike Crne Gore, Biserka Đurđević iz Udruženja Crnogoraca u Podgorici, kao i vršilac dužnosti ambasadora Crne Gore na Kosovu, Nikola Ljuljđuraj.

U ovom prijateljskom susretu, premijer Kurti čestitao je Dan Crnogoraca na Kosovu, kao i 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore, rekavši da su Kosovo i Crna Gora podržali jedni druge na putu nezavisnost od Srbije i dve zemlje su ujedinjene.

– Želimo da Albanci u Crnoj Gori i Crnogorci na Kosovu uživaju sva svoja kolektivna kulturna i politička prava, kao zdravu osnovu za dobre odnose naše dve susedne države, za bolju budućnost – rekao je Kurti.

Učesnici su pohvalili značaj ovog sastanka i obeležavanja ovog dana, kako za afirmaciju položaja crnogorske zajednice na Kosovu, tako i za izgradnju poverenja i susedskih odnosa dve države i naroda.

1 COMMENT

  1. Ni jedan Srbin iz Srbije ne treba letovati u Crnoj Gori.Neka im plaze pune braca Albanci koje su priznali i za koje lobiraju a sve protiv Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here