EPA
Aljbin Kurti sa suprugom Ritom Augestad Knudsen

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti sinoć je tokom posete albanskoj prestonici rekao da je ovo prvi put da jedna kosovska politička stranka slavi u Tirani izborni rezultat sa svojim pristalicama, prenela je Koha.

– Došao sam da proslavim pobedu Samoopredeljenja, Kosovo i Albanija će više sarađivati. Moramo da budemo oprezni u odnosima sa Srbijom, znamo šta nam je učinila Srbija – naveo je Kurti razlog svoje posete.

Odgovarajući na pitanje da li će se sastati sa premijerom Edijem Ramom, on je rekao da je došao da proslavi pobedu na parlamentarnim izborima.

– Neću imati više sastanaka, samo ću slaviti – rekao je Kurti i dodao da se večeras vraća i da neće moći da se sastane sa albanskim premijerom.

Međutim, on je izjavio da je pitanje dana kada će se sastati sa Ramom i naveo da će tema razgovora biti “Liberalizacija tržišta i ekonomska saradnja Kosova i Albanije”.

Tokom boravka u Tirani Kurti je komentarisao odluku Evropske unije o odbijanju pristupnih pregovora Severnoj Makedoniji i Albaniji.

– Nepravedno je što nisu otvoreni pregovori sa Albanijom i Severnom Makedonijom. To su  dve zemlje koje žele da budu deo EU i koja im je potrebna – izjavio je Kurti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here