EPA/GEORGI LICOVSKI

Predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti razgovarao je sa trojicom savetnika francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Razgovarali su o političkoj promeni na Kosovu, reformi pravosuđa, ekonomiji, situaciji na Balkanu i potrebi dobrosusedskih odnosa.

U svom postu na Fejsbuku, Kurti je rekao da je imao sastanak sa savetnikom za Evropu i G20, Klimentom Beauneom, zamenikom evropskog savetnika Alekandre Adamom i savetnikom za strateška pitanja Etien de Gonevil .

“Sinoć sam sreo tri savetnika francuskog predsednika Emanuela Makrona. Čestitali su mi na izbornoj pobedi i zahvalio sam Francuskoj na podršci i pomoći Kosovu.

Mbrëmë në Élysée, takova tre këshilltarë të Presidentit Francez, z. Emmanuel Macron: Këshilltarin për Evropë dhe G20,…

Gepostet von Albin Kurti am Freitag, 8. November 2019

Razgovarali smo o unapređenju bilateralnih odnosa između naše dve države. Objašnjavao sam veliku političku promenu na Kosovu na izborima 6. oktobra i naše namere da volja građana bude reforma pravde, ekonomskog razvoja i društvenog napretka.

Takođe smo razgovarali o političkoj situaciji na Balkanu, potrebi dobrosusedskih odnosa između država i njihovoj unutrašnjoj demokratizaciji”, napisao je Kurti na svom Fejsbuk nalogu.

2 COMMENTS

  1. Serbia gubi puno zbog Kosovo.Mislim da nije vredno da cjelovrjeme svadamo se i pretimo jednog drugog.
    Koliko dnevnoj Serbia gubi ako takse.Ne samo to nego koliko drzave bih pozeleli da investiraju u Serbiu.Zbog lose politike i mrznje tjerate Sebia propane.
    Ja sam mislio da avucic izvuci iz ove krize od kad je postao presjednik Serbie.Dugovlacite sporazuma izmedu Serbie i Kosovo kad tad moraju da nadu izlak iz ove krize.Niko ne moze izbeci iz ovog sporuzuma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here