EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Kosovski premijer Aljbin Kurti smatra da bi Srbija trebalo da se izvini za, kako tvrdi, počinjene zločine na Kosovu tokom sukoba da bi došlo do pomirenja.

Kako je prenela prištinska Koha, on je ocenio i da su sadašnji “krhki mir”, kao i dugoročni mir u perspektivi ugroženi zbog tendencija ka zamrznutom sukobu i ka blokiranju procesa normalizacije i saradnje zbog, kako je naveo “retrogradnog revanšizma”.

Kurti je to izjavio u Prištini na konferenciji “Mir, bezbednost i razvoj na Zapadnom Balkanu” u organizaciji Univerzalne mirovne federacije.

4 COMMENTS

  1. Ti ocigledno sanjas budan!!!Covece jesi li ti normalan? A kada ce se oni Kosovari izviniti Srbiji? A i vi gos Kurti? Vi treba da molite za oprostaj.Sram vas bilo do groba.Kupi te ogledalo i pogledajte sta ce te videti u njemu?

  2. Gos. Kurti trazi neko izvinjenje.!?Da bi doslo do tako nekog cina treba prvo kosovari da se izvini Srbiji .Da bi to bilo onda treba gos.Kurti licno sve proterane, pokradene srpske porodice vratiti na njihova ognjista.A da ne govorim o svetinjama Koje su skrnavljenje.I bis nesto.Mrtve gos.Kurti nemozete ma doknaditi.Bolje zapusi gubicu.

  3. Srbija mora da Prizna Drzavu Kosovo,da bi se uclanila u EU,Ako EU Blokira Granice Srbije tu nema pomoci iz Rusije,Zato treba pameti mi smo deo Europe a ne Azije.Putin ratuje da bi ostai n’a Vlasti, Vucic Radi za sèbe za to Nije Priznao Kosovo,Kad bi on Radio za Srbski narod
    Srbija bi danas bila clanica Eu

  4. To bi značilo da priznajemo zločin? A u isto vreme to bi značilo i da priznajemo Kosovo kao državu?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here