EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Portparol kosovske vlade Perparim Krieziu tvrdi da premijer Kosova Aljbin Kurti stanuje u kući od 230 kvadrata staroj 50 godina i da plaća kiriju od 250 evra mesečno.

Povodom jučerašnih medijskih izveštaja o bogatstvu kosovskih funkcionera, u kojima je navedeno da je Kurti kupio stan vredan 400.000 evra, Krieziu je na Fejsbuku napisao da Kurti stanuje u kući svojih sunarodnika Bljerima i Šege Zagrađe koji žive u Norveškoj.

– Premijer ih poznaje nekoliko godina. Bljerim i Šega Zagrađa su želeli da premijeru Kurtiju dozvole da besplatno živi u njihovoj kući, ali je Kurti odbio. Dogovoreno je da Kurti plaća kiriju onoliko koliko je ranije izdvajao za stan u blizini gradskog parka u Prištini. Kuća u Taslidžu u kojoj živi premijer nema 500 već 230 kvadrata. A ovaj prostor nije u potpunosti iskoristiv. Dve sobe su neupotrebljive, jedna je zaključana sa stvarima vlasnika a drugu koristi obezbeđenje. Kuća je stara oko 50 godina – rekao je Krieziu.

Portparol kosovske vlade istakao je da je Kurti odlučio da promeni mesto stanovanja po uputstvima savetnika za bezbednost.

Oni su ocenili da su obezbeđenje i kosovska policija imali mnogo poteškoća u pripremi i organizaciji obezbeđenja mesta gde je premijer živeo blizini u gradskog parka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here