Kosovo online
Aljbin Kurti

Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti poručio je danas da postoje političari koji žele sukob na severu Kosova kako bi unapredili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom.

Kurti je u videu objavljenom na Fejsbuk nalogu istakao da izjave kosovskog predsednika Hašima Tačija o severu Kosova uzmu u obzir svi građani i dodao da je Ministarstvo zdravlja objavilo karantin u Severnoj Mitrovici i Zvečanu, uz ocenu da “to nisu želeli da rade sa bubnjem, kako ne bi produbili zdravstvenu krizu sa drugom”.

– Da, postoje političari i visoki zvaničnici u Beogradu koji žele sukob na Kosovu, posebno na severu. Međutim, u Prištini postoje i visoki političari i zvaničnici koji žele sukob na Kosovu, posebno na severu. Oni žele napetost, jer žele incidente – naglasio je Kurti.

Prema njegovim rečima, teritorijalni projekat razmene, ukoliko se sprovede, izazvao bi nove sukobe i krvoproliće.

– Taj projekat nije uspeo. Sada žele da se sukobi i krvoprolića na terenu vrate na teritorijalnu razmenu, naime podelu Kosova. Isto važi za nameru da se po svaku cenu proglasi vanredno stanje – dodao je Kurti.

Takođe, on je uporedio kosovskog predsednika Hašima Tačija sa “lisicom koja je, kad joj je izgoreo rep, rekla da gori ceo svet”.

– Čak se i izjave predsednika koji se ponaša kao jedan od opozicionih lidera uzimaju sa zadrškom i smireno. Znate mudru izreku našeg naroda da kada lisici rep gori, ona govori da čitav svet gori. Lisica maše izgorenim repom da bi spalila celu našu zemlju. Ali ne, to nećemo dozvoliti – zaključio je Kurti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here