Twitter/Biljana Zivkovic ‏
Aljbin Kurti

Kandidat Samoopredeljenja za premijera Aljbin Kurti nastavio je da insistira na reciprocitetu u odnosima Beograda i Prištine, a danas je izneo stav da to treba da se odnosi i na priznavanje diploma.

On je naveo slučaj Almedine Ahmeti iz Bujanovca koja studira na Univerzitetu u Prištini i, kako tvrdi, neće moći da se zaposli u svom rodnom gradu kada diplomira, jer Srbija ne priznaje njihove diplome, prenosi Kljan Kosova.

Prema njegovim rečima, zbog svih studenata koji imaju isti problem kao Ahmeti, mora se uvesti reciprocitet, što znači, kako je rekao, „prihvatanje naših diploma“.

3 KOMENTARA

  1. Ma zaposli je brate mili u Prištini.Nećeš valjda takav visokoobrazovani kadar prepustiti Srbiji.Ma nemoj Kurti ma gde bi takvu grešku napravio.

  2. atila_bič_božiji: Reciprocitet znaci i to da će recimo Miloš koji je studirao u Nišu ili Beogradu neće moći da se vrati i da radi na Kosovu jer njegova diploma biti nevazeća. A da li je Miloš spreman da se vrati na Kosovo i radi kao konobar, ja to sumnjam. I tako mic po mic i za 10 godina nema više srpskih mladih školovanih ljudi na Kosovu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime