EPA/Kenzo Tribouillard
Kirijakos Micotakis

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je prilikom sastanka sa grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom, da Kosovo želi da nadogradi postojeće istorijske veze između dva naroda, jer je to važno za dugoročnu regionalnu stabilnost, prenosi Ljajmi.

– Grčka i Kosovo bi trebalo da ojačaju svoje međusobne odnose zbog svoje duge zajedničke istorije, zajedničkog cilja mira i sigurnosti na Balkanu i svoje zajedničke budućnosti – rekao je Kurti.

U saopštenju kosovske vlade se navodi da je Kurti Micotakisu zahvalio na podršci i kostruktivnom odnosu prema Kosovu, što je Grčka posebno pokazala poslednjih meseci, a posebno što je “dala podršku za liberalizaciju viznog režima za građane Kosova i što podržava pristup Kosova međunarodnim organizacijama”.

Kosovski premijer je, kako se navodi u saopštenju zahtevao da se Grčka pridruži zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova.

– Na ovom sastanku premijer Micotakis potvrdio je posvećenost Grčke promociji i daljem jačanju saradnje između dve zemlje u okviru promocije evropske perspektive zapadnog Balkana – navodi se u saopštenju kosovske vlade, prenosi Ljajmi.

Kurti i Micotakis razgovarali su i o proširenju ekonomske saradnje između Grčke i Kosova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here