EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti izjavio je za italijanski list Republika da je rizik od novog sukoba sa Srbijom visok.

Kako je rekao, s obzirom na to šta je Rusija uradila sa Ukrajinom, bio bi neodgovoran ako bi rekao drugačije.

– Ne bih rekao da je rizik veoma visok, jer ovde imamo i kontingent NATO-a, ali svakako je visok. Mi smo demokratija koja ima autokratiju na granicama – kazao je Kurti.

On je dodao da su pre invazije na Ukrajinu prilike bile male, ali da se sada situacija promenila.

– Ako budemo imali drugu epizodu, na primer u Pridnjestrovlju, onda će verovatnoća da će se desiti treći rat na Zapadnom Balkanu, a posebno na Kosovu, biti veoma velika – rekao je on.

Kurti je govorio i o novim recipročnim merama prema Srbiji, istakavši rok od dva meseca.

– Konverzija registarskih tablica koju je postavio Slobodan Milošević. Ovo je odluka moje vlade. Imaju dva meseca – poručio je on.

Povodom napada na kosovsku policiju na severu, Kurti je rekao da tužilaštvo istražuje slučaj.

13 COMMENTS

  1. Posalji gde hoces Malo Sutra vi skidajte svoje ko stoste ih skidali vekovima krvo prolicari nacijo gadi Dana’s mozete opet cukun deda vas tako ucio stvar iskustva i pravoslavne tradicije fujjjj.

  2. Ovaj Kurti je bas ratoboran! On bi malo da tudja vojska (NATO) ratuje protiv Srba, isto kao sto su i Ukrainci zamisljali rat. Nista od toga, g. Kurti! Moracete, vi Shiptari da krenete na Srbe, a posle nek vam je alah u pomoci. Nemojte samo posle da kukate za genocidom, kao i vasa bratija iz BiH.

    • Sada je nama lako za rat mislim nama Albancima ustanje smo sada jer se pocne ot granice pa da vidimo koje ce majke da plakaju ovoga puta jer vas skjavelcine stalno smo pobedili u ratu nakon svake izgubljene bitke na mejdanu jurisali ste na zene decu I nemocnih civilja spalivsi citave sela sada imate posla samo s vojnike kojisu sposobni da uzvratu naseg okupiranog Niski viljajet kraj vase krvave ere ovog puta ce budete u pasalucki karantin na vodi pa kupajtese tamo s babe I zabe

  3. Коме ти у Србији постављаш услове?Дај Вучићу, протјерај и њих и НАТО са Косова.Одмах!!!

  4. ovaj divljak sanja i sanjao sukobe sa srbima hvali se sa zlikovcima koji su okupirali srpsku zemlju neka nestane nato zlikovac a sigurno cete i vi sa njima uraaaa HaKariiiiiiii Kurtiaaaaa kosovosrbija

    • Dan dolazi Boziji svi siptari moraju da
      napuste Svetu Srpsku zemlju !
      Milom ili silom idite u vasu zemlju
      niko vas nebi trpeo kao Srbija!

  5. Vi koji komentarisete nije vazno ili siptari ili srbi imate li Decu koja treba da zive u Bududjnost ????

  6. laze i lupeta o demokratiji a maltetira nenaoruzane srbe a o ratu divljak sanja puknuce pa naravno vi cete prvi zajedno sa zlikovcima prvi nestati sa planete a i taj bonstil nestati sigurno sa srpske zemlje a i zna se pecurka od koga ce stici neka pocne kurta i neka dobije krila od kauboja a i svaba pa i engleza

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here