EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti je na skupu u Berlinu pod nazivom „Balkanski dijalozi“ izneo svoja tri principa za nastavak dijaloga, saznaje Kosovo onlajn.

Na skupu na kojem su razmatrane evropske perspektive Zapadnog Balkana i mogućnosti postizanja pozitivnih pomaka u odnosima Beograda i Prištine, Kurti je kao prvi princip naveo da nema razgovora kosovskog predsednika i predsednika Srbije i da neće Aleksandra Vučića za stolom.

„Nema razgovora o kosovskoj teritoriji“, drugi je princip koji je naveo predsednik Samoopredeljenja.

Treći princip koji je naveo Kurti jeste da nema razgovora o mapama.

Kosovo je centralna tema konferencije, kojoj su posvećene dve od četiri plenarne sesije.

Kosovski predsednik Hašim Tači i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić prisustvali su skupu „Balkanski dijalozi“, koji su organizovali Institut „Istok–Zapad“, beogradski Fond za političku izuzetnost i Minhenska bezbednosna konferencija.

Na skupu je učestvovao veliki broj političkih lidera iz regiona, ali i uticajne diplomate iz SAD, EU, Nemačke i predstavnici akademske zajednice.

5 KOMENTARA

  1. Ako postoji mogucnost, prijavljujem se za samostalnog, nepoliticki orijentisanog pregovaraca sa delegacijom Aljbina Kurtija u bilo kom dijalogu, na bilo kom mestu.

  2. U stvari te nećeš pregovore a ne Vučića za pregovaračkim stolom.Da li je Vučić dobar pregovarač o tome odlučuje Srbija a nikako ti i tvoje gazde-savetodavci.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime