Tanjug
Aljbin Kurti

Kosovski Premijer Aljbin Kurti zatražio je od međunarodne zajednice da izvrši pritisak na Srbiju kako bi vojne baze oko Kosova bile uklonjene.

On je u intervjuu za Si-En-En (CNN) kazao da je Srbija „veoma agresivan sused“ i da „čeka priliku da uđe na Kosovo“, a da zapadni partneri to treba da spreče.
– Oko granice ima 48 operativnih baza koje čekaju priliku. Ono što tražimo od zapadnih partnera je pritisak na Beograd da povuče ove baze, od kojih svaka ima po 50-150 vojnika – rekao je Kurti.
Ocenio je da su Srbija i Rusija slične zbog zajedničkog interesa i želje da prošire svoje teritorije.

10 COMMENTS

 1. Vratili smo svoje , posle viṣ̌e od 300 godina , od Turska !
  Vratićemo opet , istorija se uvek ponavlja ! Ko č̣eka doč̣eka

 2. vreme ce doci a sigurno kada ce vasi zapadnjaci reci da je kosovo srpkska zemlja a sta si ti mislio da samo tako ostaviti deo zemlje pa naravno da ce uci a vi cete sami reci ovo je vase nikada nase nije bilo

 3. СЛАВА БОГУ НА ВИСИНИ☦️
  ДАТ ЋЕ БОГ☦️И СВЕТА МАТИ☦️
  ДА СЕ ВОЈСКА🇷🇸☦️ НА КОСОВО
  ВРАТИ

  🇷🇸☦️🇷🇺

 4. Srbija ne može biti agresor na sopstvenoj teritoriji, ali je može osloboditi od okupacije albanskih terorista i kriminalaca koji vrše teror nad srbskim stanovništvom.

 5. Mora se reći da je pametniji od Vučića i da ga opasno fingira,a ko će ga znati možda je to i dogovor sa Vučićem na zadnjim pregovorima,jer uvek nešto ispadne nepovoljno po srpski narod kad se oni sastanu.

 6. Sve dok je AV na vlasti, Krti nema sekiracije. Niko i nikad ti nece uci na Kosovo.Samo se opusti. Tako je AV podrzavao Rusiju, prodajuci oruzje i municiju Zelenskom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here