Tanjug
Ričard Grenel

Član predsedništa Pokreta Samoopedeljenje Gljauk Konjufca rekao je da je lider ove stranke Aljbin Kurti zauzet novim procesima na Kosovu i da nema vremena da odgovara na komentare bivšeg američkog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela.

Konjufca je rekao da Kurtiju više nije bitno šta Grenel govori i da je o radu bivšeg američkog ambasadora najbolje rekao šta misli američki narod na izborima.

– Grenel sada ima puno vremena, piše, ali Aljbin nema vremena da odgovori, veoma je zauzet. Mislim da ne odgovara ne samo zato što nema vremena, već mu nije bitno da ima posla sa Grenelom. Najvažnije je da se američki narod obračunao s njim na izborima i da je procenio ko će preuzeti nove odgovornosti – rekao je Konjufca.

On je Ričardu Grenelu poručio da, ukoliko želi da uspe, mora da promeni svoje metode.

– Mislim da njegova karijera nije završena. Kandidovaće se za guvernera Kalifornije, pa želimo da ima dobar politički posao i ako želi da uspe mora malo da promeni svoje metode. Ipak, o tome odlučuje američki narod, a ne mi – zaključio je Konjufca.

Bivši američki izaslanik za dijalog Beograda u Prištine je u dva navrata optužio predsednika Samoopredeljenja Aljbina Kurtija da je bio protiv svih akcija koje su do danas preduzeli bivši predsednici SAD za Kosovo i nazvao ga anti-amerikancem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here