FSS
Zdravko Kuzmanović

Bivši reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović smatra da srpski fudbaleri moraju biti “spremni na sve” protiv Švajcarske.

Kuzmanović je rođen u Švajcarskoj, igrao je za mladu reprezentaciju ove zemlje, ali je u seniorskoj konkurenciji izabrao zemlju svojih roditelja i nastupio 50 puta za “orlove” postigavši šest golova.

Kao neko ko dobro poznaje obe zemlje, pričao je za švajcarske medije o meču odluke za obe reprezentacije koji je na programu u petak od 20 časova.

I dalje pamtimo duel iz Rusije u kojem su Švajcarci preokrenuli na 2:1, ali koji su obeležili fudbaleri albanskog porekla pokazujući dvoglavog orla.

– Taj gest je sramotan. Morate da razdvojite sport i politiku, a oni to nisu uradili. Da i dalje igram za Srbiju na ovom Svetskom prvenstvu, nokautirao bih Džaku ili Šaćirija – otvoreno kaže bivši vezista Srbije.

On ističe da Srbija na ovoj utakmici mora biti spremna na sve.

– Te 2018. sto odsto provokacija je prvo došlo od Švajcaraca. Pokazivanje dvoglavog orla nije došlo iz emocija, već je planirano. Događaji u Rusiji ne smeju da se zaborave. Ako provociraš, moraš biti spreman da će se stvari zakuvati na terenu. Postoji lepa izreka: “Uvek se srećemo dvaput u životu” – navodi bivši fudbaler.

Zbog toga Kuzmanović ne odbacuje mogućnost malo grublje igre Srbije.

– Da sam ja i dalje fudbaler, sigurno bih igrao tako. Nadam se da će ostati mirni, ali svi igrači će biti pripremljeni kako treba. Biće neverovatno emotivna i sjajna utakmica. Mislim da je momci koji su igrali 2018. neće shvatiti olako. Nešto su zapamtili – ističe on.

Švajcarce je zanimalo zašto je Kuzmanović odabrao da igra za Srbiju, umesto zemlje u kojoj je rođen.

– Poslušao sam svoje srce, jer sam želeo da igram za svoju zemlju. Sjajno su me primili u Srbiji. Zaista su me želeli. Na kraju je to bila dobra odluka. Nažalost, nikad nisam igrao protiv Švajcarske, to bi sigurno bilo emotivno – rekao je Kuzmanović.

Švajcarski novinar je upitao Kuzmanovića i šta misli zašto Novaka Đokovića toliko kritikuju svuda u svetu, pa i u Švajcarskoj.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here