Kviz znanja u subotu u Beču

0

Najstarija manifestacija okuplja najmlađe: Sa prošlogofdišnjeg kviza i revije
 

U duhu međusobnog upoznavanja, zbližavanja i zajedništva Savez Srba u Austriji spaja nove generacije mladih koje će održati i unaprediti rad organizacija koje se bave očuvanjem srpskog identiteta.

 

Predsednik Saveza Zoran Aleksić sa učesnicima Kviza

Gosti iz matice

Pored gostiju iz austrijskih institucija koje prate rad srpskih udruženja, biće prisutni i predstavnici matice.

Domaćin ovogodišnje manifestacije je Zajednica srpskih klubova u Beču, a medijski pokrovitelji dnevni list "Vesti".

Gotovo četiri decenije, najveća krovna organizacija u Austriji neguje tradicionalne manifestacije koje su pokrenule prve generacije iseljenika. Najstarija od svih, okuplja upravo najmlađe – 38. Dečji kviz znanja i 12. Revija kulture srpske dece u Austriji održaće se u subotu sa početkom u 13 časova u Hans-Mandl svečanoj sali

(Langenfeldgasse 13-15).

Ova manifestacija ima za cilj upoznavanje i druženje više stotina naše dece sa teritorije čitave zemlje, kao i takmičenje u sledećim disciplinama: znanje u četiri kategorije do 15 godina starosti (opšte znanje o Austriji, istorija i geografija Srbije i Republike Srpske, srpski jezik i književnost, pravoslavna veronauka), crtanje, vajanje, imitacija ili skeč, recitovanje, takmičenje muzičara/instrumentalista i kulturno-umetničkih društava, i to sve za decu do 12 godina starosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here