Ladna obloga

0

Igor Kozarski

Kada je potom ušao u Vladu, i poveo Tomu i Vučića, ispostavilo se da republika na Dedinju raspolaže imovinom od svega nekoliko miliona maraka, pa je Šešelj podučio glasače da se u kampanji svašta obećava.

Problem penzija na kraju je rešio Sloba prodajom Telekoma za 1,6 milijardi maraka, čime je Zapad pomogao da opstane još koju godinu, taman da im posluži kao izgovor za rat.

Šešelj je dobro naučio svoju decu, koji ni suzu da puste za političkim i duhovnim ocem kojeg sistematično ubijaju u Hagu 13 godina. Ali, dobro, on ih je pravio, pa neka gleda. Jer, pred poslednje izbore Vučić je obećao penzionerima da će biti poslednji kojima će da smanji prinadležnosti, a ispostavilo se da su oni prvi koji su osetili šta znači laž.

Da bi ih utešio, posegao je za tvrdnjom da će da otpušta stranačke parazite na državnim jaslama. U isto vreme parazitima udaraju ladne obloge mimnistri Udovički i Vulin i obećavaju da otpuštanja neće biti i da viška zapravo nema nego su loše raspoređeni po službama. Udovički čak tvrdi da će Srbiji biti potrebno još činovnika zbog evropskih integracija, što je mantra koja pravda svaku pljačku i laž. A Vulin je izračunao porast zaposlenosti od četiri procenta. I tako je Vučić udario ladnu oblogu penzionerima, a njegovi satrapi parazitima.

To oni zovu "promene". Ali, u isto vreme za stranke se iz budžeta izdvaja još pet i po miliona. Vučić tu svinjariju pravda podsećanjem da je reč o Tadićevom zakonu iz 2011, ali izbegava da ukaže da su i naprednjaci glasali za njega. Kao što je prećutao da ima 200 poslanika u Skupštini i da može da ga obori pod tačkom razno.

Za to vreme pribegavaju statističkom metodu Mirka Cvetkovića. Po tom metodu, državni deficit koji ekonomisti procenjuju na dve i po milijarde evra prikazan je manjim. Time se izbegavaju obaveze prema MMF-u, ali to nije prošlo Cvetkoviću, pa neće ni njima.

Da zastanemo i izvedemo okvirnu računicu. Da 100.000 državnih parazita zarađuje u proseku 600 evra, a krme ih sa mnogo više, to bi sa doprinosima državu koštalo hiljadarku po čoveku mesečno. Po toj računici, otpuštanjem samo 100.000 budžet bi bio rasterećen za 1,2 milijarde, dakle za pola državnog deficita. A mi na državnim jaslama imamo barem pola miliona beskorisnih ljudi od ukupno oko 730.000. Od onih s minimalcem rođački zaposlenih u železnici, pa do šefova kabineta, državnih sekretara ili 600 direktora EPS-a…

Svi oni s porodicama čine dva miliona glasača i Vučiću je bitno jedino da pretežu za nekoliko procenata u odnosu na one koje pljačka i čije roditelje mori penzijama. A ako pri tom zajebe nekoliko procenata pokradenih, tim bolje.

Brinem se jako za Telekom i EPS. Prodaće opet i proturiti kroz dupe.

U međuvremenu, udaraće nam ladne obloge. Andrej Vučić neće da tuži žandarme za batine, ali ne brinite, porodica ne prašta, tu je Stefanović dr Neša. Neće Vučić ni da pisne što se u studio RTS posle utakmice uvukao čovek da ga izvređa, ali tu je dr Neša da se zgražava nad javnim servisom i time ih upozori na zaštitu lika i dela. A nisam primetio da je požurio da hapsi i da se posebno zgrozio nad šiptarskim orgijanjem sa dronom pred očima policije, BIA i predsednika države, pa makar to bio Toma. Pa će svi da ljube Putina, a posle te ladne obloge primiće Ramu, jer bi im inače Angela uvrnula uši ko praseći rep..

Halapljivi, bahati i iznad svega primitivni nisu u stanju da shvate da je ovaj razbojnički sistem iscrpeo sam sebe kao što se već desilo u Ukrajini. I da svaki od njih traje sve kraće. Jedino što je Vučić ostao sam i poslednji. Nema više nikoga da spasava sistem i Vučića, kao što je on spasavao Tadića.

Približili smo se kraju, i to je dobra vest.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here