Tanjug
Miroslav Lajčak

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da današnji dijalog između Beograda i Prištine u Briselu nije bio lak, ali da je važno da se dogodio.

– Oba lidera su imala vrlo otvorenu i direktnu razmenu stavova u vezi sa onim šta svaki od njih očekuje od dijaloga. Ono što je važno za Evropsku uniju je da su oba lidera potvrdila da nema drugog puta za normalizaciju odnosa osim normalizacije odnosa između Kosova i Srbije – izjavio je Lajčak nakon trilateralnog sastanka u Briselu između Beograda i Prištine, sa evropskim posrednicima.

Lajčak napominje da su se obe strane obavezale da će raditi na sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa kroz dijalog i da će se proces dijaloga nastaviti do kraja jula.

– EU, kao i građani Srbije i Kosova, imaju visoka očekivanja od dvojice zvaničnika da će prevazići nasleđe prošlosti i usmeriti Kosovo i Srbiju ka zajedničkoj evropskoj budućnosti – poručio je Lajčak.

Delegaciju Beograda predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a prištinsku stranu premijer Kosova Aljbin Kurti, dok EU predstavljaju šef diplomatije Žosep Borelj i specijalni predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

1 KOMENTAR

  1. Kosovo je Srbija i tacka.Lajcek pokusava da sebi obezbedi neki boljitak i zato govori neistine o napretku.Zasto Borelj mora da informise onog cicicu od coveka iz bele kucice.SAD i EU imaju isti cilj da Srbija prizna Kosovo.Srbija nikada nece u EU.Sve je u funciji sirenja NATO a i obuzdavanje Kine i Rusije

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime