EPA-EFE
Miroslav Lajčak

Specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak, izjavio je danas da će region biti bezbedan tek onda kada se sve države pridruže Evropskoj uniji i naglasio da je Unija posvećena evropskoj integraciji Balkana.

Lajčak je na obuci za balkanske diplomate u Školi transnacionalnog upravljanja istakao da je potrebno da se dobra volja pretvori u konkretne rezultate.

– Region će biti bezbedan tek kada se sve zemlje pridruže EU. Posvećeni smo evropskom zapadnom Balkanu. Iskrenost se vratila. Proširenje je ponovo političko. Ali da bi to postalo stvarnost, potrebno je da dobru volju pretvorimo u konkretne rezultate – objavio je Lajčak na Tviteru.

4 COMMENTS

  1. region je poprilicno bezbedan kad fasisti miruju i ne pale pozare gde ih nema; Kosovo je Nato okupirao i kao reality predao siptarima na upravljanje, u BiH poslali neovlasceno nemca da on arbitrira i odradjuje mimo ustavnih procedura, da menja izborna pravila u sred izbora, itd. itd. Ovo je tipican Nato narativ, gde se izaivaju problemi i inemiri kako bi ih onda Nato resavao?? Gde god je Nato intervenisao samo je jedan problem zamenjen drugim, vecim i vestackim za sta je najbolji primer Avganistan koji su prepustili nasilnim talibanima protiv kojih su se kao borili?? Zato, EU bolje nek uvazi demokratsku volju stanovnika Balkana, nego sto je menja nasilnom promenom strukture stanovnika(progoni, ubijanja, ..) u ime Nato demokratije!?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here