Twitter
Srpski teniser u Majamiju

Dušan Lajović je u trećem kolu Mastersa u Majamiju! Posle 115 minuta igre srpski treniser je bio bolji od petog nosioca, Keija Nišikorija, 2:6, 6:2, 6:3.

 

Lajović je u prvom kolu bio bolji od Urugvajca Pabla Kuevasa dok je japanski teniser bio slobodan, kao peti nosilac takmičenja.

Njima je ovo bio treći okršaj. Nišikori je dobio prva dva susreta, 2014. slavio je u tri seta na Australijan Openu, dok je sa 2:0 slavio 2016. u dvorani u Bazelu, ali sada na Floridi, slavio je Srbin.

Bio je to još jedan odličan meč Lajovića. U Indijan Velsu je takmičenje završio u drugoj rundi, ovog puta otišao je korak dalje i što je najvažnije dobio je ogromno samopouzdanje posle pobede nad šestim teniserom sveta.

U početnom setu, kao da je srpski teniser počeo nekako u grču, bio je prilično nesiguran i bez ritma. Japanac je posle četiri gema u kojima nije bilo brejka, uspeo da napravi niz od 4:0 za osvajanje početnog seta posle 33 minuta igre.

Lajoviću je bilo jasno da nešto mora da menja. Pojačao je ritam, odigravao je riskantnije lopte koje su završavale bliže osnovnoj liniji, a kao rezultat, Japanac je počeo više da greši. Uspeo je Lajović da uzvrati osvajanjem drugog seta. Zaigrao je daleko bolje u polju, profunkcionisali su osnovni udarci, naročito bekhend, tako da je uspeo da napravi dva brejka za tili čas.

Poveo je prvo sa 2:1, potom is a 4:1, ali je Japanac uspeo odmah da vrati brejk za 4:2. Nije to poremetilo Lajovića, naprotiv, odigrao je odlično i naredna dva gema,a napravio i treći brejk u setu za 5:2 i potom odservirao za 1:1 u setovima.

U setu odluke,imao je Dušan šansu u trećem gemu da napravi brejk, ali mu to tada nije pošlo za rukom.

Posle 3:3, ukazala mu se nova šansa i mora se reći da mu je Napanac mnogo pomogao u tome jer je na brejk lopti napravio dvostruku servis grešku.

Potom, uspeo je Dušan da dobije nervozni osmi gem za 5:3 pre nego što je u narednom uspeo da iskoristi prvu meč loptu.

Lajović će se u trećem kolu sastati sa pobednikom meča između 27. nosioca, Australijanca Nika Kirijosa i 131. igrača sveta, Kazahstanca Aleknsandra Bublika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here