Naši teniseri u finalu igre parova u kineskom gradu savladali Izraelca Jonatana Erliha i Francuza Fabrisa Martena sa 7:6 (11:9), 3:6, 10:3.

Dušan Lajović, naš drugoplasirani teniser na svetskoj listi i u singlu i u dublu (29. i 135. mesto), i Nikola Čačić, koji ima najbolji plasman za igru parova (127), odigrali su uzbudljiv meč protiv četvrtih nosilaca. U prvom setu su i jedni i drugi propustili po nekoliko set-lopti, u drugom su njihovi rivali pokazali da nisu uzdrmani zbog prokockanih šansi, a u odlučujućem, koji se igra na poene, naši su odmakli sa 7:0, što je bilo nedostižno.

Lajoviću, koji je u pojedinačnoj konkurenciji ispao u drugom kolu, to nije prvenac u igri parova, kao što mu je nedavno na šljaci u Umagu bio prvi trofej u singlu na turnirima ATP. S Moldavcem Raduom Albotom trijumfovao je na zemljanoj podlozi u Istanbulu pre četiri godine, a 2014. igrao je u finalu i s Hrvatom Frankom Škugorom u Umagu. Čačić se obradovao prvi put i to u svom prvom meču za trofej.

U singlu je najuspešniji bio Španac Pablo Karenjo Busta (63). Savladao je sa 6:7 (5:7), 6:4, 7:6 (7:3) Aleksandra Bublika (71), Rusa pod zastavom Kazahstana, kome je glavno oružje servis pa je imao čak 31 as.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here