Lalatović: Neću život u lažima, nije ovo Zvezda od pre deset godina!

0

Veliki problemi: Zvezdan Terzić i Nenad Lalatović
 

Pre samo mesec dana, Nenad Lalatović je delovao kao nepopravljivi optimista! Zaslepljen pozivom prve ljubavi, kojoj se konačno vraća, mladi stručnjak nije mogao da vidi gomilu problema koji će ga sačekati tokom trenerskog mandata u Ljutice Bogdana.

 

Danas, tokom priprema u slovenačkim Termama Čatež, nekada sjajni defanzivac ima mnogo realniji pogled na crveno-beli svet. Mršav remi protiv mađarskog Vašaša primorao ga je da onako dečački, iz duše, ponovo zavapi za pojačanjima. Kao čovek odgojen na „Marakani“ on vam nikada neće reći da odustaje od borbe za titulu, ali tokom razgovora sa srpskim izveštačima u Čatežu Lalatović kao da je imao nameru da umiri javnost, da jasno svima stavi do znanja trenutno hoda po trnju, a da su latice ruža tamo negde daleko.
“Taj Vašaš je sjajan tim. Imaju bolje uslove od nas, šest terena sa veštačkom travom. To je slična priča kao kad je Zvezda igrala sa Černomorecom. Nisam bio u klubu, ali sam znao da ćemo teško proći. Treba da budemo realni, prvo da vidimo gde igrači Zvezde idu u karantin. U tom karantinu klima uređaji su isti kao u mojim igračkim danima. Nije se gledalo da se to unapredi. A o drugim stvarima i da ne govorim…”, počeo je Lalatović.

 

 

Utisak je da su problemi svih bivših trenera sačekali Nenada Lalatovića i pre nego što je zadužio crveno- belu opremu. Slušao je razne priče o nevoljama igrača najtrofejnijeg srpskog kluba, a sada mora da živi sa tim.
“Nisam mislio da ima baš ovoliko problema. Svi znamo zašto nismo igrali Evropu. Nema para, nema para ni za ove igrače. Svakome je teško kada ne prima zarađeni novac. Skidam im kapu zbog načina rada, ponašanja, ponosan sam na njih…”

 

Nabrajanje problema koji nisu novost na "Marakani“ bilo je samo uvod u srž Lalatovićevog monologa. Mladi stručnjak poslao je nedvosmislenu poruku navijačima: "Ne osvrićte se na prošlost, i ne pravite paralelu sa velikom Zvezdom“
“Treba da budemo realni. To je Vašaš, to su Mađari… Brzi, igraju fudbal. Svi se vraćamo u neko drugo vreme, kao mi smo Crvena zvezda. Mi jesmo Crvena zvezda, ali nemamo kvalitet kao pre pet ili šest godina. Ovaj tim je 50 posto slabiji od prošlogodišnjeg. I zašto onda da nam Vašaš ne vrši pritisak? I treba. Gde imamo taj kvalitet da lagano iznesemo loptu kad nas neko pritisne. Neću da živim u lažima, potrebna su nam pojačanja. Jesmo Zvezda, ali ne ona od pre deset godina. To je realnost. Ako ti ode šest ili sedam igrača, onda moraš da dovedeš isto toliko igrača koji će biti pojačanja. Ne, onih koje će da čekaš”, rekao je Lalatović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here