J. Gajeskov
Uspešni: Tim Nikole Lalića za predizbornu kampanju

Državni izbori u Novom Južnom Velsu zakazani su za subotu, 23. marta ove godine, kada će stanovnici najmnogoljudnije australijske države sa pravom glasa birati narodne poslanike u oba doma parlamenta.

Više od pet miliona glasača biraće svoje predstavnike za 57. po redu parlament Novog Južnog Velsa, a predizborna kampanja kandidata svih partija i nezavisnih kandidata uveliko je u toku.

Među kandidatima za Parlament NJV je i predstavnik srpske zajednice Nikola Lalić, koji je ponovo istakao svoju kandidaturu u ime Laburističke partije, za mesto narodnog poslanika u državnom parlamentu za izbornu jedinicu Kabramata. Lalić neprikosnoveno drži sedište Kabramate u Skupštini Novog Južnog Velsa još od oktobra 2008. godine.

Ugledni političar srpskog porekla predstavio je svoju kampanju pod nazivom “Nik Lalić, radi za sve nas”. On je u centru Kabramate razgovarao sa građanima o aktuelnoj situaciji na teritoriji ove izborne jedinice, odgovarao na njihova mnogobrojna pitanja i govorio o planovima za predstojeći period.

Podsetimo i na podatak da je Nikola Lalić bio 25 godina odbornik u sidnejskoj gradskoj opštini Ferfeld, gde je više od 10 godina vršio i dužnost gradonačelnika. Zahvaljujući svom dugogodišnjem radu u korist ovdašnje zajednice i njenih žitelja, kao i pored neizvesne borbe za svaki glas, Lalić veruje da će zadržati mesto u državnom parlamentu.

Izbornu jedinicu Kabramata, koja je jedna od najsigurnijih mesta u skupštini za Laburiste tokom prethodnih decenija, sačinjavaju naselja Bonirig, Bonirig Hajts, Bosli Park, Kabramata, Zapadna Kabramata, Kenli Vejl, Edenzor Park, Grinfild Park, Lensvejl, Maunt Pričard i Sent Džons Park sa više od 55.000 građana sa pravom glasa.

Obavezno glasanje

Biračka mesta u Novom Južnom Velsu biće otvorena 23. marta od osam sati ujutro do šest časova popodne. 

Podsećamo da je glasanje i na državnim i na saveznim izborima u Australiji obavezno za sve građane s pravom glasa.

Izvor:
J. Gajeskov

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here