EPA-EFE/CJ GUNTHER

Lamarkus Oldridž napušta San Antonio Sparse posle šest godina u Teksasu.

Kako je potvrdio trener Sparsa Greg Popović, dve strane su postigle međusobni dogovor o rastanku.

Sparsi traže potencijalni trejd za Oldridža, a navodno imaju nekoliko opcija pa se rasplet očekuje već do kraja nedelje, javlja ESPN.

Ukoliko Sparsi ne dogovore trejd do 25. marta, moraće da isplate 35-godišnjem Oldridžu ostatak ugovora koji je ušao u poslednju godinu vrednu 24 miliona dolara.

– Bio je odličan saigrač, nema ovde nikakvih problema. Samo mislimo da je ovo dobitna kombinacija i za klub i za Lamarkusa. Kada se prilika pojavi, to će biti do uprave, njgovog agenta i sličnih stvari i svi ćemo nastaviti dalje – rekao je Popović.

U tom slučaju, nekoliko ekipa je izrazilo interesovanje da dovede Oldridža kao slobodnog agenta, ali nema navoda koji su to timovi.

Sedmostruki Ol-star je ove sezone prosečno beležio 13,7 poena uz 4,5 skokova i 1,7 asistencija uz skroman šut o 46,4% iz igre.

To je daleko ispod njgovog proseka karijre od 19,4 poena, 8,3 skokova, 2 asistencije i 1,1 blokada po utakmici.

Oldridž je poslednji meč odigrao 1. marta, a Sparsi su dobili šest od narednih osam bez njega na parketu, pre Ol-star pauze.

Protekle noći su poraženi od Dalas Meveriksa 115:104, pa su trenutno sedmi na Zapadu sa učinkom 18-15.

Oldridž je bio drugi pik na draftu 2006. godine, iza Andree Barnjanija, a izabrali su ga Čikago Bulsi preko Nujork Niksa i odmah trejdovali u Portland Trejlblejerse, gde je proveo prvih devet i po sezona karijere.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here