Lansirao sam Đokovića u svetski vrh

0

Bajkovita teniska priča počela je od Letonca: Svetski broj jedan, Novak Đoković

 

Antologijski susret se desio na terenima „Gemaksa“, u Dejvis kupu su igrali Srbija i Crna Gora – Letonija, a tada je 16-godišnji Novak Đoković "bačen u vatru", najavljen kao buduća zvezda. Janis Skrodenis je imao 21 godinu i nije ni slutio da će tih beogradskih 2:6, 2:6 pamtiti do kraja života.

 

"Sećam se tog meča sa Novakom, ne mogu to da zaboravim. Trener me je upozoravao da će taj klinac biti opasan igrač jednog dana. Ja sam pet godina stariji i nisam osećao nikakav pritisak, a Đoković je na kraju sasvim zasluženo slavio. Mada, da sam tada mogao da znam da će postati broj jedan, dodatno bih zapeo. Propustio sam priliku da se danas pohvalim kako sam pobedio najboljeg na svetu", počeo je priču Skroderis.

 

Da li ste posle toga, još nekada naleteli na srpskog tenisera?

 

"Nažalost, nisam. Međutim, da ga sretnem, sigurno bih mu tražio zajedničku fotografiju. Mislim da je to najmanje šta može da uradi za mene, s obzirom da sam ga lansirao u svetski vrh. Pobeda protiv mene mu je dala samopouzdanje i posle toga je, čini mi se, i osvojio i prvi čelendžer u karijeri (Nemačka, Ahen). Eto, slobodno možete reći da sam jedan od zaslužnijih za karijeru koju je ostvario Novak Đoković".

 

Pratite li partije srpskog tenisera na ATP turu?

 

"Pogledam njegove mečeve s vremena na vreme, pogotovo kada igra protiv mog zemljaka, Ernesta Gulbisa".

 

Može li Novak biti prvi i na kraju 2015. godine?

 

"Ne, biće drugi. Gulbis će postati broj jedan", priča kroz osmeh letonski biznismen i direktor lokalnog teniskog kluba.

 

Poželite li ponekad da još jednom izađete na megdan Đokoviću?

 

"Naravno, spreman sam za revanš, ali ne u Srbiji, već u Letoniji. Mada, ne znam kako bih prošao ovog puta", završava priču harizmatični Letonac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here