EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY
Sergej Lavrov

Ministar inostranih poslova Sergej Lavrov istakao je da incident u Sarajevu ne smatra bitnim za politiku Rusije i razvoj odnosa i naglasio da ta odluka nije doneta samostalno, već da je u pitanju poruka spoljnih igrača.

– Političari koji su doneli tu odluku nisu samostalni , očigledno rade po nečijem nalogu i ne izražavaju interese svojih birača nego interese spoljnih snaga koje nisu zainteresovane za to da zemlje Zapadnog Balkana realizuju pravo na realizovanje uzajamno korisne saradnje. Sećam se da je Federika Mogerini rekla da je to zona interesa EU i da svi ostali uključujući Rusiju tamo nema šta da rade. To je filozofija koja je ukorenjena još od kolonijalnih vremena ali suprotstavljati se tom mentalitetu je neophodno – rekao je Lavrov.

Članovi Predsedništva BiH, Željko Komšić i Šefik Džaferović, bojkotovali su danas u Sarajevu susret sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom i izjavili da su to učinili zato što, kako tvrde, ruski zvaničnik nije poštovao institucije i Ustav BiH.

3 COMMENTS

    • Nas Erdogan pazi na Bosnu ponosnu a vi Vlasi lizite guzicu Pinokiju Putinu .Jos malo pa je i on gotov poslije Lukasenka.

  1. DA.TO SU NALOGODAVCI SA ZAPADA NAREDILI OVOJ DVOJICI KURAJBERA KOJI NE ZNACE NISTA NI U SVOJOJ KUCI

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here