EPA-EFE
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov

“Dobri odnosi između Rusije i Crne Gore biće obnovljeni, a oni koji privremeno sprovode rusofobnu politiku će otići”, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

“Svi moji prijatelji Crnogorci sa ushićenjem govore o duhovnoj bliskosti. I tužno je kad dođe do izdaje i to ne nekog konkretno, nego izdaje naroda koji je uvek bio uz tebe. Ali, ja sam uveren da će osećanja, ovaploćena u stihovima Visockog i koja deli velika većina Crnogoraca na kraju prevladati, a oni koji su tu privremeno će – otići – rekao je Lavrov tokom on-lajn seminara sa studentima MGIMO.

On je citirao stihove Vladimira Visockog uklesane sa spomeniku koji mu je podignut u Podgorici: “Ja žalim u životu ovom što nemam korena dva, što drugom domovinom mojom ne zovem Crnu Goru ja”.

5 COMMENTS

  1. Po sredi je posledica opake bolesti koju bih nazvao NATO-patologija. Ucenjene spodobe ne haju za vrline i vrednosne orjentire, već pričepljeni čizmom na otiraču globalnog tutora, sopstveni strah razagone ujedanjem bratske ruke. Na stid su odavno oguglali.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here