Lavrov o integracijama balkanskih država u NATO: Naš negativan stav prema tim destruktivnim naporima je poznat

Vestionline, Tanjug
2
EPA/Ahmed Yosri
Sergej Lavrov

Pojedine balkanske države potpadaju pod uticaj NATO protiv volje većine svojih građana, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i istakao da Moskva ceni politiku vojne neutralnosti Srbije.

Lavrov je u intervjuu listu “Trud” posebno pozdravio “suverenu i odgovornu liniju Srbije prema održavanju vojne neutralnosti”.

– Što se tiče pokušaja integracije svih balkanskih država u NATO, negativan stav Moskve prema tim destruktivnim naporima je poznat. Zato pozdravljamo odgovornu i suverenu liniju Srbije prema održavaju vojne neutralnosti. Na žalost, nema puno njenih suseda koji su u stanju da se odupru spoljnom pritisku i, protiv volje većine građana, prilaze Severnoatlantskom savezu – rekao je Lavrov, a prenosi TASS.

Lavrov je naglasio da Beograd ostaje vodeći partner Rusije u regionu zapadnog Balkana, mada je istovremeno Moskva otvorena za postepeni razvoj odnosa sa svim drugim balkanskim državama.

2 COMMENTS

  1. Pa gospodine Lavrov zasto niste sprijecili Hrvatsku Crnu Goru uskoro i Makedoniju da ne udju u NATO pa i one su na Balkanu.Vazno je da ste spasili Basara el Asada a sada trazite od nas koji smo okruzeni da se borimo protiv Natoa a vi iz Moskve da nas zalite.Za vrijeme zadnjeg rata trgovali ste sa Hrvatskom i njih snabdjevali oruzjem kao i Ameri.

    • Ko trazi od nas da se borimo protiv NATO pakta? Kako da spreci Lavrov i Rusija Hrvatsku i Crnu Goru da udju u NATO? Zar o tome ne odlucuju Vlade tih zemalja i narod?
      Kazes spasava Asada i Siriju. Pa Asad je trazio pomoc, zvanicno, kao predsednik Sirije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here