EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY
Sergej Lavrov

Oni koji govore jezikom sankcija sa Rusijom treba da imaju na umu da je Moskva do sada uzdržano odgovarala na dela ekonomske agresije, ali strpljenje Moskve nije neograničeno, poručio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

– Naravno, imamo sve mogućnosti da zaštitimo naše nacionalne interese. Ako bude potrebno, koristićemo ih u najvećoj meri. Oni koji govore jezikom sankcija sa Rusijom treba da imaju na umu da, iako smo mi dovoljno uzdržani u odgovoru na akte ekonomske agresije, naše strpljenje neće biti bezgranično – rekao je Lavrov u intervjuu listu “Argumenti i fakti”, prenosi agencija RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, “iscepkati rusku ekonomiju na komadiće, kako je Barak Obama strastveno želeo, nije uspelo i nikada neće uspeti”.

– Sve ono što su hteli da izazovu kod nas počinje da se dešava u njihovim domovima. U nizu evropskih zemalja dolazi do naglog rasta cena, pada prihoda, manjka energenata. Politikolozi su počeli da govore o rastućoj opasnost od socijalnih nemira. Uobičajene prednosti civilizacije postaju privilegija za Evropljane. To je cena koju obični građani plaćaju za rusofobiju svojih političara – istakao je ruski ministar.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here