EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY
Sergej Lavrov

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas, u telefonskom razgovoru sa američkim kolegom Entonijem Blinkenom, da američka propagandna kampanja o navodnoj agresiji Rusije na Ukrajinu ima provokativne ciljeve, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi, Lavrov je naglasio da propagandna kampanja, koju su pokrenule SAD i njeni saveznici o “ruskoj agresiji” na Ukrajinu, “podstiče vlasti u Kijevu da sabotiraju sporazume iz Minska i na štetne pokušaje da se problem Donbasa reši silom”.

Lavrov je Blinkenu rekao i da su u odgovoru na ruske predloge za bezbednosne garancije SAD i NATO ignorisali ključne odredbe za Moskvu, pre svega o neširenju Alijanse i neraspoređivanju sistema udarnog naoružanja u blizini ruskih granica, prenosi Tas s.

U saopštenju se navodi da je Lavrov Blinkena podsetio i na neprihvatljivost delovanja kojima se krše preuzete obaveze na najvišem nivou o nedeljivosti bezbednosti u evroatlantskom prostoru.

4 COMMENTS

  1. Ukrajina mora najpre da otera sadasnju vlast i izbori slobodu. Onda Putin nece imati potrebe da povlaci odlucujeceg keca. Izgleda da je to nemoguce i stvari idu kako idu. Jedno je sigurno: Rusi nece prvi poceti i to zapad muci.

  2. KAO PRVO PUTIN JE TAJ KOJI TREBA NAPUSTITI RUSIJU, SVE JE OD NJEGA KRENULO.VI RUSOFILI STE KATASTROFA HUCETE DA SE BIJETE SA CITAVOM EVROPOM I OSTATKOM SVIJETA.SVE SE VRACA SVE SE PLACA!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here