EPA/Sergei Chirikov
Sergej Lavrov

Vršilac dužnosti ministra inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov je prokomentarisao reči Vladimira Putina o prednosti domaćeg nad međunarodnim pravom, ocenivši da Rusija nije prva zemlja koja je to uradila.

Ustav treba da predstavlja najvažniju pravnu normu, rekao je Lavrov i uporedio situaciju u Rusiji sa situacijom u Americi i drugim zapadnim zemljama.

– Kao što znate, i sada imamo pojašnjenja Ustavnog suda da je naš Ustav prioritetna pravna norma. Slične pravne norme važe u zapadnim zemljama, uključujući Nemačku, a posebno Veliku Britaniju – naveo je on.

Na pitanje novinara da li će Moskva slediti primer Vašingtona, gde dominira nacionalno pravo, Lavrov je objasnio da je u Americi čak i u praksi međunarodno pravo sporedna stvar.

– Svi sporazumi koje dobrovoljno potpišemo, a koje potom ratifikuje naš Parlament, postaju deo našeg zakonodavnog sistema i mi sve te obaveze ispunjavamo – naglasio je Lavrov.

2 COMMENTS

  1. mislim da je domace pravo vaznije od medunarodnog
    jer medunarodno pravo forsiraju samo oni koji oce da kontrolisu druge narode

  2. Zagovornici medjunarodnog prava klepecu jer u njihovim zemljama ne postoje ljudska prava. Glupi ih slusaju i drze ih se kao pijan plota. Zato “izvoznici demokratije” vladaju svetom i pljackaju bedne. Porobljeni se, na pocetku, cak osecaju sretnim. Treba li ih zaliti?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here