Tanjug
Miroslav Lazanski

“Danas, 20 godina od potpisivanja Kumanovskog sporazuma, borimo se za ono što još možemo da izvučemo sa Kosova i Metohije”, izjavio je danas Miroslav Lazanski.

Narodni poslanik, novinar “Politike” i nedavno imenovani ambasador Srbije u Moskvi, rekao je za tv Prvu da u ovom trenutku treba da “čupamo šta se može iščupati”, jer, kako kaže, Kosovo “nije problem koji je sad nastao”.

– Taj problem nije mogao da reši ni kralj Aleksandar, ni Titova Jugoslavija, ni Milošević i nerealno je očekivati da se to može preko noći prelomiti. Gledamo da izvučemo maksimum šta se može, a to je pitanje nekog kompromisa – naveo je Lazanski.

Prema njegovim rečima, sva rešenja su “na neki način loša”, prenosi B92.net.

– Za Kosovo postoje samo dva rešenja – loše i manje loše – smatra Lazanski.

2 COMMENTS

  1. “…ni kralj Aleksandar, ni Titova Jugoslavija, ni Milošević…” Зато њих нема на политчкој сцени Србије и никад их више неће ни бити. А ко би да реши српске проблеме кад Српски Родољуби чаме по српским затворима а у Вестима не можемо да пишемо ћирилицом. Помози Боже ако може!

  2. Recnik od Lazanskog je bas prost i nikakav. To samo znak da on nema pojma o toj temi. A to ljudi zele zaboraviti da teritorija Autonomne Pokrajine „Kosovo i Metohija“ tek postoji od 1974. godine kada je Hrvat Tito odcepao taj deo od Srbije? Tada to uradjeno i sa tzv. „Vojvodinom“. Tek tada se otvaralo granice k Albaniju pa masovno se useljavali Albanci iz Albanije u taj deo Srbije. Zar to stvarno neko misli da smo mi gradjani to zaboravili?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here