Lazar – pas koji odbija da umre

0

Lazar nema nameru da umre kada drugima padne na pamet da je vreme za to
 

Mužjak star oko četiri godine u avgustu je stigao u azil gde ga je doveo njegov bivši vlasnik koji je rekao da ne može da brine o njemu jer se seli. Pas je bio u veoma lošem stanju i imao srčane probleme, kao i posekotine i povređenu nogu na osnovu čega su veterinari utvrdili da ga je udario automobil.

 

Ostavljeni mešanac je danima čamio u azilu i, iako je volonterka Kortni Blekenšip azila pokušavala da mu nađu dom, niko nije došao da ga usvoji. Ne videvši drugi izbor, radnici azila su odredili 10. septembar kao datum uspavljivanja. Vanda Snel, policajka za životinje, prisustvovala je eutanaziji. Ona je rekla da je videla psa kako se malo pomerio pošto mu je ubrizgana smrtonosna doza, ali se zatim umirio. Misleći da je mrtav, ostavili su ga samog u prostoriji.

Sutradan, kada je Snel stigla na posao nije mogla da veruje svojim očima. Pas je bio živ i čak je izašao napolje da pije vode. Nekoliko dana je pas bio pomalo nestabilan na nogama i imao je problema sa ravnotežom, pa nije bilo sumnje da je u njegovom telu bilo još tragova leka.

Uživa sa novom vlasnicom u njenom domu
 

Međutim, ti problemi su ubrzo prošli. Pas je dobio drugu priliku i ime Lazar, prema biblijskom liku kojeg je oživeo Isus Hrist. Ime mu je dala Kortni Blekenšip, koja ima svoju teoriju o njegovoj čudesnoj pobedi.

 

"Njegovo telo je bilo jače, on je imao žeju za životom i nekako je uspeo da preživi", smatra Blekenšipova.

 

Skoro mesec dana posle Lazarovog susreta sa smrću, on je konačno našao dom. Kortni je priču o Lazaru postavila na Fejsbuk gde je privukla pažnju velikog broja ljubitelja životinja. Lazara je usvojila Džejn Holston koja već ima jednog psa iz azila. Pas se oporavlja i dobija potrebne lekove, veseo je i lepo se slaže sa Džejn i psom Takerom.

 

"On se ničega ne plaši, neverovatno je šta je sve preživeo", rekla je Džejn Holston.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here