Tanjug
Kosovske bezbednosne snage

Ministarstvo odbrane Kosova nazvalo je neistinitom vest da se “stotine pripadnika KBS prijavljuju za radne vize u nemačkoj ambasadi”, koju su ujuče objavili prištinski mediji.

Ministarstvo odbrane je u reagovanju navelo da je takva vest laž i da je tendenciozno pisanje.

“Ovu vest, kao i ona o navodnom povlačenju američkih snaga iz Bondstila, što su demantovali zvanični organi Američke ambasade na Kosovu, potpuna je izmišljotina, zlonamerna propaganda, dezinformacije kao i pristrasno i neistinito pisanje“, navodi se u reagovanju.

“Republika Nemačka je jedan od naših najvažnijih partnera u oblasti odbrane i već godinama imamo intenzivnu bilateralnu saradnju dva ministarstva i odgovarajućih snaga. Iz tog razloga, u cilju realizacije naših zajedničkih planova i ciljeva, ministar Mehaj ima bliske odnose i redovne komunikacije sa nemačkim ambasadorom Jornom Rodeom, po pitanjima od interesa koja oni cene sa svojih zvaničnih pozicija”, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo odbrane dalje navodi da je dezinformacija da je tema zahteva za vizu pripadnika BSK bila tema razgovora na njihovom sastanku, apsurdna je, potpuno neistinita, i ima za cilj da dezinformiše i zbuni javnost, naše građane i saveznike.

Dodaje se da su povećanje plata i poboljšanje uslova obrazovanja, obuke, smeštaja, prevoza, ishrane, kao i zdravstvene zaštite i osiguranja glavna preokupacija Ministarstva odbrane, zajedno sa razvojem i unapređenjem operativnih sposobnosti i kapaciteta KBS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here