EPA/Koca Sulejmanović
Emanuel Makron i Aleksandar Vučić

Počela je da kruži fotografija navodne objave francuskog predsednika Emanuela Makrona na Tviteru gde je objavio da je “Konačno proglašena Republika Kosovo”.

Naime, u pitanju je lažna vest odnosno nepostojeća objava.

Najpre, opis fotografije na kojoj sa predsednikom Francuske sede predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači napisan je na engleskom, što Emanuel Makron nikada ne radi, već “tvituje” na francuskom jeziku.

Druga stvar koja govori o neautentičnosti objave je i ta da Tači nije bio u Parizu na sastanku jer je na putu za Hag zbog optužnice Haškog tribunala.

Pretpostavlja se da je u pitanju fotomontaža jer se na fotografiji vidi verifikovan nalog francuskog predsednika, ali se na njegovom profilu ta objava ne vidi.

 

1 COMMENT

  1. U francuskoj nije dat veliki publicitet posete vucica .po mom misljenju treba srbija i albanci sa kosova da sednu i da razgovaraju o prijateljskim i bileteralnim odnosima .tu prvo mogu da ukljucim naseg premijera ipremijera ako ga ima kosova,njih dvoje da stvore takvu atmosveru kao da nikada nisu bili u neprijateljskom odnosu.da se stvori u svim segmentima takva ATMOSVERA .da je prijatno sedeti za stolom,i da ovi nasi curani paze na svaki dogovor da stvore pozitivno reakciju.jedino tako bi moglo da se nadje neko resenje .jer ako vi budete cekali da vam nadju drugi resenje sigurno necete biti zadovoljni. pozdrav,?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here