Lažni električari ukrali nakit vredan 300.000 evra

0

Čuvari nisu stigli da reaguju (Foto: Ilustracija)
 

U nedelju uveče zatvarala se izložba nakita na Sajmu u Parizu, u paviljonu Versaj.

– Dok je zlatar iz Sent Denija sa suprugom iznosio kofere sa nakitom posle zatvaranja sajma, došla su dvojica mladića koji su se predstavili kao električari. Uspeli su da mu skrenu pažnju i odnesu torbu prepunu nakita. U njoj se nalazilo preko 100 komada prstenja i ogrlica, vrednih preko 300.000 evra – kažu u policiji za medije.

Kako se dodaje, jedan od drskih razbojnika je zlataru odvratio pažnju, dok je njegova žena nosila kofer u automobil. Lažni električar ga je pozvao u stranu, dok je drugi razbojnik zgrabio torbu sa dragocenostima. Odmah su počeli da beže, ostavljajući zbunjenog zlatara da gleda šta se dešava.

Kada je shvatio šta se dogodilo, zlatar je pozvao policiju, ali su do tada razbojnici već pobegli sa sajma i za njima je organizovana potraga.

Inače, prema procenama policija širom sveta, bandu Pink panter čini oko 200 osoba, a većina je iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Dubai, Švajcarska, Japan, Francuska, Nemačka, Luksemburg, Španija, Monako, širom sveta draguljarnice nisu sigurne od ovih pljačkaša, koji svetom putuju avionima u prvoj klasi, odsedaju u najelitnijim hotelima, predstavljaju se kao biznismeni, a u potaji osmatraju i pripremaju pljačku ekskluzivnih draguljarnica, gde nakit kupuju pripadnici kraljevskih porodica i milijarderi.

 

Spektakularne akcije

Neke od akcija Pink pantera su postale legendarne u svetu podzemlja. Ostaće upamćena pljačka draguljarnice Le supre-diamant couture de Maki u ekskluzivnoj tokijskoj četvrti Ginza 2004. godine, odakle su odneli dijamante vredne 32 miliona evra. Tom prilikom ukradena je i čuvena ogrlica "Kontesa od Vandoma" vredna 27 miliona dolara. Svetsku pažnju izazvala je pljačka ekskluzivne draguljarnice "Harrdž Njinston" u samom centru Pariza, kada su razbojnici odneli nakit vredan 80 miliona evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here