Lažni napad na Gruziju stvarno ugrozio bezbednost

0

 

 

Moskva je ocenila da je provokativna emisija nanela "sasvim konkretnu štetu po bezbednost i stabilnost u regionu“.

"Shvatljiv je talas revolta koji se podigao u zemlji", rekao je predstavnik ruskog Ministarstva inostranih poslova Andrej Nesterenko, ističući da je "provokativna tv emisija nanela sasvim konkretnu štetu bezbednosti i staiblnosti u regionu, značajno povećavajući stepen napetosti u, i bez toga, komplikovanoj situaciji".

 

Podsećajući da je prilog osudio poglavar Gruzijske pravoslavne crkve Ilija II, opozicioni lideri i aktivisti za zaštitu ljudskih prava, i da je ispred zgrade protestovalo mnoštvo ljudi, Nesterenko je rekao da se "u Gruziji naveliko govori o tome da provokacija na kanalu ‘Imedi’ nije mogla da bude pripremljena bez odobrenja vlasti".

 

"Uostalom, predsednik Gruzije (Mihail Sakašvili) ne skriva odobravanje prema skandaloznoj emisiji, čiji je scenario nazvao ‘maksimalno bliskim stvarnosti’", naveo je u izjavi zvanični predstavnik ruskog MIP-a, prenela je agencija RIA Novosti.

 

RIA Novosti podseća da je gruzijski kanal izazvao 13. marta paniku prikazivanjem "specijalne reportaže" bez upozoravanja da je reč o "scenariju mogućih događaja".

 

Gledaoci koji za to nisu znali, ozbiljno su shvatili prilog o početku novog rata sa Rusijom, u kojem je rečeno da je Sakašvili ubijen, a da je formirana nova vlada na čelu sa bivšom predsednicom skupštine, a sada liderom opozicionog Demokratskog pokreta – Jedinstvena Gruzija, Nino Burdžanadze.

 

Neki stanovnici glavnog grada Gruzije već su bili počeli da se pripremaju za evakuaciju, a na bezninskim stanicama formirane su kolone automobila, navela je ruska agenicja, dodajući da je bio povećan i broj poziva za interevenciju Hitne pomoći.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here