Lazović sprečio bruku na Farskim Ostrvima!

0

Vodio Partizan do nove pobede: Danko Lazović
 

Partizan po svaku cenu mora da zadrži Danka Lazovića i da kupi još jednog ozbiljnog štopera! Taj zaključak nametnuo se posle revanša na Farskim Ostrvima gde je srpski predstavnik preokretom u drugom poluvremenu izbegao bruku, ali duplom pobedom nad HB Toršavnom teško da je zagrejao srca Grobara, a kamoli zabrinuo prvotimce Ludogoreca – 3:1.

 

Crno-beli su na severu Evrope hodali tankom žicom i da nije bilo ranog izjednačenja u režiji Nikole Ninkovića, kasnije i pogotka Lazovića (trećeg na dve utakmice) pitanje je kako bi se proveo na gostovanju koje je po svemu viđenom u beogradskom susretu trebalo da bude samo puku odrađivanje posla. Možda bi ekipa Marka Nikolića i uspela da izbegne treniranje živaca da je u početnih pola sata iskoristila veći posed lopte i činjenicu da je lako stizala pred kazneni prostor rivala, ali je brzopletost u nekoliko situacija koštala goste koji su platili ceh nepažnji u odbrani i upali u minus iz kojeg su se izvukli tek početkom drugog dela.

Vojislav Stanković je očajnom reakcijom pomogao fudbalerima HB Toršavna da povedu i istovremeno otkrio Nikoliću i upravi Partizana da je ekipi iz Humske neophodno pojačanje u poslednjoj liniji. Jer, ako je Stankovića i Ostojića obuzela trema protiv poluamatera šta tek očekivati protiv nekog ozbiljnijeg rivala, kao što je šampion Bugarske.

 

Utakmica sa HB Toršavnom je pokazala da će iskustvo Branka Ilića biti od dragocene pomoći crno-belima, iako je novajlija iz Hapoela igrao na poziciji desnog beka. Plus, nastavio se prolećni trend da kad je na terenu Danko Lazović crno-beli izgledaju koliko-tolko opasno po rivala, ali bi iskusni špic morao d aima kvalitetnije saradnike, a ne da zavisi samo od inspiracije Saše Ilića čiji je ulazak sredinom drugog dela pokrenuo Parni valjak ka preokretu.

 

HB Toršavn – Partizan 1:3 (1:0)
Strelci: Vardum u 35. za Toršavn, a Ninković u 49, Lazović 75. i Grbić u 90. minutu za Partizan. Stadion Toršvolur. Kapacitet: 5.000 mesta. Sudija: Dimitar Mečkarovski (Makedonija). Žuti karton: Edmundson, Bendžaminsen (HB Toršavn), Branko Ilić, Lazović (Partizan).

HB TORŠAVN: Gestson, Jovgan Davidsen, Johan Davidsen, Holm, Joensen, Hansen, Vitnsdal (od 22. Vardum), Jensen (od 75. Ingason), Murtisen (od 82. Flutom), Bendžaminsen, Edmundson.

PARTIZAN: Lukač, Branko Ilić, Ostojić, Stanković, Volkov – Brašanac, Drinčić, Luka (od 66. Grbić), Ninković, Lazović (od 78. Fofana), Škuletić (od 73. Saša Ilić).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here