LE: “Lane” gost u Hamburgu, Žiga čeka “jorgandžije”

0

 

Fudbaleri nemačkog Hamburga dočekuju belgijski Standard za koji nastupa srpski reprezentativac Milan Jovanović, sa nadom da će uspehom na evropskoj sceni spasiti veoma lošu sezonu. Bundesligaš ima samo jedan trijumf u poslednjih šest prvenstvenih mečeva, pa su trenutno tek šesti na tabeli. Međutim, napadač Hamburga Rud van Nistelroj želi da osvoji svoj prvi evropski trofej.

 

"Još uvek nisam osvojio nijedan internacionalni trofej. Moj najveći uspeh je polufinale LŠ sa Mančester junajtedom 2002. godine. U igri je još samo osam timova i bilo bi zaista sjajno da pobedimo u finalu. Veoma poštujem Standard. Ove sezone su igrali dobro i u Ligi šampiona i u Ligi Evrope i znam da nas očekuje težak zadatak. Očekujem sjajnu utakmicu", rekao je Nistelroj.

 

Jedan španski tim će sigurno u polufinale Evrolige, pošto se sastaju Valensija i Atletiko Madrid. To je njihov prvi susret u Evropi, a ljubitelji fudbala očekuju otvorenu igru i dosta golova.

 

"Biće to utakmica sa puno golova, nešto poput meča sa nemačkim Verderom. U pitanju su dva slična tima sa velikim potencijalom za golove. Ako ste gledali prošlonedeljni derbi videli ste koliko su namučili Real na njegovom terenu. Veoma su opasni", rekao je prvotimac Valesnije Mata.

 

Odličan meč se očekuje na "Da Lušu" gde Benfika treba da dočeka Liverpul. Englezi imaju odličnu priliku da se revanširaju Portugalcima koji su ih 2006. godine, kada su "crveni" bili aktuelni prvaci Evrope, eliminisali iz Lige šampiona.

 

Trener Liverpula Rafa Benites pozvao je kapitena Stivena Džerarda da preuzme ulogu lidera pred prvi meč četvrtfinala Lige Evrope i da bude uzor svojim saigračima.

 

"Kapiten je ključni igrač i ukoliko on bude radio naporno svi će slediti njegov primer i dati svoj maksimum. U nastavku sezone to je veoma važno, kako za ekipu, tako i za njega. Morate da imate igrače koji će da povuku i motivišu ekipu. Kada krećete u bitku, prvi čovek nosi zastavu, a ostali ga prate i tada je sve mnogo lakše. Moramo biti složni i važno je da u meč uđemo puni samopouzdanja. Benfika postiže veliki broj golova i trenutno vode u prvenstvu Portugala. Međutim, mi nemamo razloga za brigu, pošto znamo da možemo da postignemo gol", rekao je Benitez.

 

Najveće iznenađenje dosadašnjeg toka takmičenja je plasman londonskog Fulama među osam najboljih ekipa, a nova prilika za dokazivanje biće na "Krejven kotidžu" gde dolazi ekipa Volfsburga. Englezi su ove sezove već eliminisali branioca titule ekipu Šahtjora, a potom i torinski Juventus.

 

Četvrtak, 1. april:
Fulam – Volfsburg 21,05
Benfika – Liverpul 21,05
Hamburger – Standard 21,05
Valensija – Atletiko Madrid 21,05

 

Revanš utakmice su na programu već narednog četvrtka, 8. aprila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here