commoswikipedia.org/The Russian Presidential Press and Information Office
Marin Le Pen

Liderka francuskog „Nacionalnog ujedinjenja“ predložila je da se Turska isključi iz NATO-a, s obzirom da sprovodi vojnu operaciju na severu Sirije, preneli su francuski mediji.

Ona je tom prilikom kritikovala i Evropsku uniju zato što ništa nije preduzela nakon što je zvanična Ankara pokrenula operaciju.

„Mogući odgovor na agresiju Turske bio bi isključenje iz Alijanse, budući da je ovim potezom Ankara prekršila kriterijume za ostanak unutar NATO-a“, istakla je ona.

Francuski mediji podsećaju i da su mnoge zemlje širom sveta, uključujući Nemačku, Francusku, Norvešku i Španiju, obustavile izvoz oružja u Tursku.

Međutim, do potpunog embarga na izvoz oružja u Tursku nije moglo da dođe, jer je ta zemlja članica NATO-a, zbog čega su evropske zemlje u obavezi to da čine.

3 KOMENTARA

    • Kakav pametan predlog, to je cisto propaganda zapada, ako iskljucu Tursku iz NATO-ja to znaci bice druga Sirija, ali zbog Turske ciji je clan NATO-ja ne mogu nista uciniti.

  1. Nato je zlocinacka i osvajacka organizacija iz koje bi sve pacifik drzave morale da izadju. Pod pretekstom da su RUSI opasnost truju svet.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime