LE: Preokret Benfike, pobede Fulama i Hamburga

0

Fudbaleri Benfike pobedili su večeras na svom "Da Lužu" ekipu Liverpula rezultatom 2:1 u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope.

 

Liverpul je poveo već u devetom minutu pogotkom Agera. On je iskoristio odličan centaršut iz slobodnog udarca Džerarda i petom kroz noge Liusau pogodio mrežu domaćih. Benfika je potom preuzela inicijativu, a šanse za domaći tim propustili su Kardozo i Di Marija. Liverpul je u 30. minutu ostao sa fudbalerom manje, pošto je isključen Babel. On je posle prekršaja na Luisaom nasrnuo na fudbalera domaćih i dobio je direktan crveni karton.

 

Benfika je izjednačila u 59. minutu iz penala. Ager je s leđa u svom šesnaestercu oborio Aimara, a sudija je pokazao na belu tačku. Kardozo je bio precizan i izjednačio na 1:1. Liverpul je imao šansu za pobedu u 75. minutu, ali je Cezar odbranio udarac Toresa. Benfika je do pobede stigla u 79. minutu. Karager je igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudija je ponovo pokazao na 11 metara. Kardozo je postigao drugi gol na meču i svom timu je zasluženo doneo pobedu.

 

Fudbaleri Hamburgera pobedili su večeras na svom terenu ekipu Standarda rezultatom 2:1 u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope.

 

Hamburger je agresivnije ušao u meč, ali su prvi u vođstvo došli gosti. Mbokani je posle kornera sa leve strane sa oko šest metara pogodio gol Rosta. Hamburger je izjednačio u 42. minutu preko Petrića sa 11 metara. Pitroipa je srušen u svom šesnaestercu, a Petrić je bio precizan sa 11 metara. Hamburger je poveo u poslednjim trenucima prvog dela meča. Aogo je centrirao, a Van Nistelroj je sa oko

10 metara pogodio mrežu gostiju.

 

Standard je prvu priliku za izjednačenje propustio u 59. minutu, ali je Vicel bio neprecizan. Samo nekoliko minuta kasnije Mbokani je pogodio prečku domaćih, a lopta se ponovo odbila do napadača Standarda, koji je sa samo dva metra promašio ceo gol Hamburgera. Do kraja meča nije bilo promene rezultata.

 

Ekipa engleskog Fulama je na svom "Krejven Kotidžu" pobedila Volfsburg rezultatom 2:1. Domaćin je golovima Bobija Zamore u 59. i Damijena Dafa u 63. minutu stekao veliku prednost, ali je nemački predstavnik u 89. minutu preko

Madlunga izborio aktivan rezultat pred revanš.

 

U španskom duelu četvrtfinala Kupa Evrope između Valesnije i madridskog Atletika nije bilo pobednika 2:2. Gosti su dva puta preko Forlana i Lopeza imali prednost na "Mestalji", ali je domaćin pogocima Fernandesa i Vilje uspeo do kraja meča da izjednači. Srpski reprezentativac Nikola Žigić igrao je od 81. minutu za Valensiju, a u igru je upao umesto strelca prvog gola Fernandeza.


Četvrtak, 1. april:
Fulam – Volfsburg 2:1 (0:0)
(Zamora 59′, Daf 63′ – Madlung 89′)

Hamburger – Standard 2:1 (2:1)
(Petrić 42’pen, Van Nistelroj 45′ – Mbokani 31′)

Valensija – Atletiko Madrid 2:2 (0:0)
(Fernandes 67′, Vilja 82′ – Forlan 59′, Lopez 72′)

Benfika – Liverpul 2:1 (0:1)
(Kardozo 59’pen, 79’pen – Ager 9′)

 

Revanš utakmice na programu su 8. aprila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here