Zvezda LA Lejkersa Lebron Džejms neočekivano je imao muke sa time gde će on i članovi njegove porodice prespavati u noći između ponedeljka i utorka.

Razlog je žestok požar koji je zahvatio Kaliforniju u oblast kanjona Mandevil, gde se nalazi i Brentvud, mesto u kojem Lebron živi sa svojom porodicom.

Svi su morali da budu evakuisani tokom noći, ali najvažnije je da se sve završilo kako treba, mada je Lebron imao problema kako da pronađe privremeni smeštaj za sve.

Košarkaš Lejkersa kaže da je prvu notifikaciju vezanu za požar dobio oko 01.30 u ponedeljak, samo nekoliko sati pošto su Lejkersi pobedili Šarlot. Evakuacija stanovništa počela je samo 15 minuta kasnije.

Kaže da je sa krova svoje kuće mogao da vidi kako vatrena stihija besni u daljini.

– Oko dva časa ujutro smo izašli iz kuće, dva sata kasnije smo bili bezbedni. Pokupio sam na brzinu samo pasoš i kreditnu karticu. Nisam mogao da zaspem, možda smo svi sklopili oči teko oko 6.15. Bila je to luda noć najblaže rečeno – kaže Lebron.

U toj situaciji nije bilo lako naći smeštaj. On kaže da to što ste NBA zvezda ne znači da možete lako da nađete gde ćete prespavati.

– Tri hotela koja sam kontaktirao bili su potpuno rasprodati jedva sam našao mesta u četvrtom, da nas nekako smestim. Dva sata sam spavao i oko osam otišao na trening. Mora da se radi – poručio je Džejms.

Trener Lejkersa Frenk Vogel kaže da je ponudio Lebronu dan pauze.

– Ponudio sam mu da uopšte ne dođe i da bude sa svojom porodicom, ali je rekao, “nema potrebe, dobro smo, lakše mi je da sam na poslu” – izjavio je Vogel, koji je dodao da iz perioda kada je bio u Orlandu, 2016. godine, zna šta znači prirodna katastrofa, jer se suočio sa posledicama uragana “Metju”.

Džejms je poručio da će ostati u hotelu sa porodicom sve dok se vatra ne ugasi i porodice ne dobiju dozvolu da se vrate.

– Srećom, požar još nije stigao do našeg doma, ali još nije ništa sigurno. Preduzimamo sve neophodne mere, kako pojedinačno, tako i u celoj komuni u Brentvudu, nadam se da će sve na kraju biti u redu – zaključio je košarkaš Lejkersa.

Inače Lejkersi su kao domaćini slavili protiv Memfisa sa 120:91, a Lebron je postigao 23 poena uz osam asistencija i dva skoka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here